top of page

Peter Davidson

Painting Sculpture Music...

 

 

 

Peter Davidson f. 1964 i Göteborg.

 

Jag började måla i Olja vid 13 års ålder. En stor anledning till det, var nog att jag spenderade större delen av min barndom ensam ofta, med dubbelarbetande föräldrar och fick helt enkelt hitta på nåt, tecknandet var då dörren till mig själv o sedan blev det måleri och bilder som jag ville bli till. Givetvis har jag upptäckt det här i mina målningar, att det väldigt sällan finns några människor i dom. Det mesta är öde men är ändå fullt av ljus och rörelse. Jag funderar dock inte så mycket på mitt inre när jag sätter igång utan arbetar oftast intuitivt tills det känns att något börjar växa fram.

 

 

Det Halländska landskapet betyder mycket där jag också delvis växt upp. Ibland utgår jag från ett minne eller foto, likväl har bildens egna vilja eller pågående uttryck ett antal vägar där jag gör det som känns mest tilltalande. Processer intresserar mig och man måste arbeta med dom lite envist för att nå resultat, väntar inte på inspiration, istället provar jag mig fram med både pallettkniv samt penslar. Jag har ett begränsat antal färger eller formidéer igång, men målar gärna flera bilder parallellt, dom kan ibland korsbefrukta varandra och leda till helt nya bilder av platser som egentligen inte finns..

 

Är även Skulptör, och har arbetat i marmor vid flera vistelser i Tamil nadu, Indien. I mina verk finns också hälsningar till arkitektur i Spaniens Alhambra Cordoba samt Indiens tempelformer eller symmetrier i takmålningar etc. Mönster i t. ex naturen är också något jag ofta funderar kring samt använder mig av, t. ex när jag ser en sanddyn eller stenar, kustlinjer som bildar grupperingar som verkar arrangerade eller återkommande. Där finns mycket att hämta i form av ekon eller klangeffekter till både måleriet och skulpturen.

 

 

 

 

 

bottom of page